Loading...

Groene stroom Alblasserdam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals zon, bodemwarmte, wind, aardwarmte, biomassa. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu in vergelijking met grijze energie dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. D.m.v. onze groene energie check kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Alblasserdam vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Alblasserdam en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Alblasserdam

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Alblasserdam vergelijken (december 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend vergelijk je alle groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Middels subsidies en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom een goed idee. Probleemloos groene stroom in Alblasserdam vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: elektriciteit van Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, wind, water, bodem, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardgas, kolen, steenkool (grijze energie). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Noordeinde vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Alblasserdam

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnestroom, en neem zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Alblasserdam.

groene-stroom-alblasserdam

Een energieneutrale woning in Alblasserdam rond december 2023

Met behulp van deze webpagina check je belangrijke details over groene stroom Alblasserdam. Interessant, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energielasten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Alblasserdam wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie stabiliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Denk aan “de oven efficiënt gebruiken” en niet een te grote pan gebruiken. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij je energiemaatschappij. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke cv-ketel (van Remeha, Nefit, Atag, Intergas of Vaillant) niet meer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en douchewater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Alblasserdam is kostbaar. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Tevens verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €2400 tot €6900. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Hollandscheveld afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke bedrijven als Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Engie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Alblasserdam operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: jouw lopende verbintenis ontbinden en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. De nieuwe aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Alblasserdam sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel families die kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten ontdek je bijgaand vaak bestelde pakketten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker vergelijk je moeiteloos welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Alblasserdam vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en deals voor elektra en gas.