Loading...

Groene stroom Noordeinde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via niet vervuilende, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, bodemwarmte, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de groene stroom vergelijker kun je snel alle groene energieleveranciers in Noordeinde vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Noordeinde of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Noordeinde

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Noordeinde vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de beste groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Noordeinde vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven variëren per woongebied in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Ga voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Leon Zeewolde tarieven juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, water, bodem, bio, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Delwijnen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Selecteer een maatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Noordeinde

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organische natuur resten zoals rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Graft-De Rijp.

groene-stroom-noordeinde

Een energieneutrale woning in Noordeinde rond juni 2024

Middels deze webpagina detecteer je belangrijke details over groene stroom Noordeinde. Maar, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Noordeinde wordt steeds populairder. Een huis als dit realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De stroomconsumptie verminderen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op stroom. Onder andere gebruik niet de standby modus” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij een maatschappij. Daarentegen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke verwarmingsketel (als AWB, Remeha, Intergas, Nefit of Atag) niet meer toegestaan. De “oude” mono cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. Het apparaat heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Noordeinde is duur. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Overigens verminder jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energierekening. De investering varieert tussen €3200 tot +/- €7600. Geholpen door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Winde afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist bedrijven zoals Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Engie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen ontdek je spoedig welke groene stroom aanbieders in Noordeinde aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele abonnement annulerenen nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Noordeinde aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer mensen die hierom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energie-abonnementen bekijk je hieronder enkele energiecontracten. Let op: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check bekijk je moeiteloos welke pakketten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Noordeinde vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektriciteit en gas.