Loading...

Groene stroom Delwijnen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, zon, bodemwarmte, aardwarmte, wind. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is een stuk beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door de groene stroom vergelijker kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Delwijnen vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Delwijnen en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Delwijnen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Delwijnen vergelijken (november 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend bekijk je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Delwijnen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: review NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, aarde, wind, bio, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, steenkool, petroleum (vuile energie). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Schoonhoven vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Selecteer een aanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Delwijnen

Zonnestroom is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zaltbommel.

groene-stroom-delwijnen

Een energieneutrale woning in Delwijnen rond november 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je nuttige toelichting op groene stroom Delwijnen. Interessant, waarom betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Delwijnen wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van energie beperken is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. O.a. “haal opladers uit het stopcontact” en zet de koelkast precies waterpas. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van een maatschappij. Echter, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas of Atag) verbannen. De welbekende mono cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie woning en het tapwater. Het systeem werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Delwijnen is prijzig. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Verder minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op stroomkosten. De investering schommelt tussen €4000 tot +/- €6300. Via de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Matsloot afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Vooral maatschappijen als Van de Bron, Engie, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Pure Energie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode ontdek je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Delwijnen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: jullie bestaande abonnement ontbinden en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Delwijnen sterk verlaagd in vergelijking met de beginperiode. Er zijn steeds meer klanten die hierom oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende abonnementen vind je hieronder vaak bestelde stroompakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker detecteer je rap welke pakketten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Delwijnen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektra en gas.