Loading...

Groene stroom Schoonhoven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van niet vervuilende, stabiele bronnen als biomassa, bodemwarmte, wind, waterkracht, aardwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Geholpen door onze groene stroom checker kunnen jullie nu alle groene energieleveranciers in Schoonhoven vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Schoonhoven en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Schoonhoven

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Schoonhoven vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vind je de beste groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Zonder problemen groene stroom in Schoonhoven vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woongebied in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement dat je wensen dekt. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie van Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals wind, aarde, zon, water, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het mooiste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardgas, kolen (vuile elektriciteit). Het verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Haskerdijken vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Schoonhoven

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Schoonhoven.

groene-stroom-schoonhoven

Een energieneutrale woning in Schoonhoven rond december 2022

Via deze pagina detecteer je uitgebreide toelichting op groene stroom Schoonhoven. Echter, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Schoonhoven is onderwerp van gesprek. Deze woningen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Veel gehoord is “beperkt elektrisch bijverwarmen” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jouw energieleverancier. Maar, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse hr-ketel (Atag, Remeha, AWB, Nefit of Vaillant) verboden. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie huis en het tapwater. Het product heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Schoonhoven kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos toe te passen. Daarnaast verminder jij het negatieve CO2 effect en bespaart men op energienota. De kostprijs varieert tussen €3500 tot €6500. Dankzij de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Blije afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Vooral leveranciers zoals Qurrent, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Greenchoice bieden deze service. Door je postcode in te vullen tref jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Schoonhoven aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie huidige pakket opzeggen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. De nieuwe leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Schoonhoven een stuk lager in vergelijking met de beginperiode. We zien meer en meer consumenten die oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen vind je hierna de meest populaire contracten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check ontdek je gemakkelijk welke pakketten “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Schoonhoven vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektra en gas.