Loading...

Groene stroom Wilnis Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zon, wind. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door onze groene stroom checker kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Wilnis vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Wilnis en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Wilnis

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wilnis vergelijken (mei 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap detecteer je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene energie prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Direct groene stroom in Wilnis vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonne-energie.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat je interessant vindt. Onder andere het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: abonnement bij Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (vuile energie). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Marum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Wilnis

De zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische dingen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente De Ronde Venen.

groene-stroom-wilnis

Een energieneutrale woning in Wilnis rond mei 2024

Door middel van deze pagina vind je belangrijke toelichting op groene stroom Wilnis. Echter, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wilnis zien we steeds meer. Een huis als dit implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra reduceren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Voorbeelden zijn “een programmeerbare thermostaat” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij het leverancier. Daarentegen, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, AWB, Nefit of Atag) verboden. De “oude” mono cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en water om te gebruiken. De installatie kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Wilnis kan duur uitvallen. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op de energierekening. De prijs ligt tussen de €3100 en €7900. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Grave afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist leveranciers zoals Eneco, Engie, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens check je à la minute welke groene stroom aanbieders in Wilnis aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: jullie actuele pakket opzeggen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Wilnis sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel mensen die daardoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende abonnementen bekijk je bijgaand de meest populaire contracten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker detecteer je direct welke van deze contracten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Wilnis vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektra en gas.