Loading...

Groene stroom Marum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van schone, duurzame bronnen zoals wind, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door onze groene stroom checker kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Marum vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Marum of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Marum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Marum vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Via subsidies voor groene stroom en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Marum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het aanbod met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Enexis stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, aarde, bodem, bio, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Bovendien, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Blesdijke vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Marum

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Marum.

groene-stroom-marum

Een energieneutrale woning in Marum rond mei 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je bruikbare uitleg over groene stroom Marum. Maar, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Marum is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De stroomconsumptie minimaliseren doe je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Dan kun je denken aan “bewust met de waterkoker omgaan” en dekens op de bank leggen. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij je energiebedrijf. Desondanks, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” hr-ketel (Vaillant, Nefit, Intergas, AWB of Atag) niet langer toegestaan. De klassieke cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) onttrekt de warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw appartement en kraanwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Marum is duur. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Overigens verklein je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt tussen de €2700 t/m €7200. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Vierpolders afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens spot je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Marum operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: je lopende levering opzeggen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. De nieuwe maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Marum fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel families die oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van huidige energiepakketten vind je hierna veel gekozen stroom abonnementen. Let op: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check ontdek je gemakkelijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Marum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.