Loading...

Groene stroom Blesdijke Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, biomassa, bodemwarmte, wind, aardwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt steeds beter. Middels onze groene energie check kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Blesdijke vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Blesdijke of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Blesdijke

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Blesdijke vergelijken (november 2023)? Gebruik onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder bekijk je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Blesdijke vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn weer anders per postcode in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het contract met de beste voorwaarden. Ga voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstapbonus Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, biomassa, zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, petroleum, steenkool (grijze elektra). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Peins vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Blesdijke

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-blesdijke

Een energieneutrale woning in Blesdijke rond november 2023

Op deze website bekijk je uitgebreide toelichting op groene stroom Blesdijke. Alleen, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een beperkte of geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Blesdijke zien we steeds meer. Zo’n woning bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op je verbruik. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw energiemaatschappij. Maar, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, Remeha, AWB of Nefit) verbannen. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en kraanwater. Het systeem werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Blesdijke is kostbaar. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Verder verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energiekosten. De investering varieert tussen €2500 – €6400. Via de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Krimpen aan den IJssel afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Specifieke bedrijven als Eneco, Engie, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers focussen hierop. Op basis van je postcode check je snel welke groene stroom aanbieders in Blesdijke voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: je lopende levering opzeggen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Blesdijke een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We horen van veel consumenten die mede hierdoor neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele abonnementen bekijk je bijgaand toonaangevende stroom abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker bekijk je direct welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Blesdijke vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.