Loading...

Groene stroom Peins Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, wind, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Aan de hand van de duurzame energie check kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Peins vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Peins en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Peins

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Peins vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens detecteer je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidieregelingen en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Zonder problemen groene stroom in Peins vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonne-energie.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het pakket dat bij jou past. Selecteer direct het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Allure Energie voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot petroleum, steenkool, kolen, aardgas (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Everdingen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Peins

De zon is het type energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals etensresten. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Franekeradeel.

groene-stroom-peins

Een energieneutrale woning in Peins rond mei 2024

Op deze website bekijk je bruikbare informatie over groene stroom Peins. De vraag is, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een lage of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Peins wint aan interesse. Een huis als dit bereiken jullie via het volgende model:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van energie laag houden bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Veel gehoord is “gebruik niet de standby modus” en zet de koelkast precies waterpas. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je leverancier. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Intergas, Nefit, AWB, Atag of Remeha) uitgefaseerd. De huidige gasgestookte ketel kun je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) benut de energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw woning en het tapwater. Het product kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Peins is kostbaar. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Verder verklein je de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energiekosten. De inkoopprijs schommelt tussen €2900 t/m €6300. Geholpen door de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Alblasserdam afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. In het bijzonder bedrijven zoals Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Engie, Pure Energie maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken lees jij rap welke groene stroom aanbieders in Peins aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige levering stopzetten en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Je volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Peins sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat consumenten die mede hierdoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van verschillende energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check ontdek je simpelweg welke aanbieders “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Peins vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.