Loading...

Groene stroom Kreileroord Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, zon, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. D.m.v. de duurzame energie checker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Kreileroord vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Kreileroord en check de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Kreileroord

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Kreileroord vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens bekijk je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Via subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Kreileroord vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra variëren per regio in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Onder andere een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: E.ON welkomstkorting december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, zonne-energie, windenergie, biomassa, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, aardgas, petroleum (vuile elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Akkrum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Kreileroord

Onze zon is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbranden van organische dingen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hollands Kroon.

groene-stroom-kreileroord

Een energieneutrale woning in Kreileroord rond december 2023

Via deze website ontdek je uitgebreide toelichting op groene stroom Kreileroord. Maar, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kreileroord is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het energieverbruik verminderen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Denk aan “wassen op 30 graden” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het energiemaatschappij. Evengoed, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Atag, Remeha, AWB, Vaillant of Intergas) niet meer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van je woning en het tapwater. Deze setup kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Kreileroord is duur. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en probleemloos te plaatsen. Trouwens, ook verlagen jullie de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op kosten van energie. De aanschafprijs ligt zo tussen de €2900 en €7300. Geholpen door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Steenenkamer afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder organisaties als Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Eneco, Pure Energie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens achterhaal je snel welke groene stroom aanbieders in Kreileroord beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: jullie actuele abonnement ontbinden en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Kreileroord een stuk lager dan enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen op basis daarvan switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen tref je hieronder de meest populaire abonnementen. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check achterhaal je probleemloos welke leveranciers “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Kreileroord vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektra.