Loading...

Groene stroom Koufurderrige Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van reine, duurzame bronnen zoals biomassa, wind, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene energie check kun je snel alle groene energieleveranciers in Koufurderrige vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Koufurderrige of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Koufurderrige

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Koufurderrige vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens ontdek je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Mede door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Koufurderrige vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het contract met de beste voorwaarden. Onder andere het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Clean Energy welkomstkorting september 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, zon, bio, water, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, petroleum, kolen (grijze energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Afferden vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Koufurderrige

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-koufurderrige

Een energieneutrale woning in Koufurderrige rond september 2022

Met deze pagina bekijk je handige uitleg over groene stroom Koufurderrige. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Koufurderrige is een wens van vele. Een huis als dit verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De energieconsumptie stabiliseren doe je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en spouwmuren isoleren. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energiebedrijf. Daartegenover, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” cv-ketel (van Atag, Remeha, AWB, Intergas of Nefit) verboden. De “oude” verwarmingsketel mag je dan slechts inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van je woning en kraanwater. Het product heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Koufurderrige kan duur uitvallen. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Bovendien reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op energielasten. De investering varieert tussen €3200 t/m €6500. Via de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Steenbergen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle leveranciers. Unieke bedrijven als Qurrent, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Powerpeers maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen achterhaal je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Koufurderrige voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: je huidige abonnement opzeggen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je nieuwe energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Koufurderrige fors lager dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energie-abonnementen tref je bijgaand enkele energiepakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker ontdek je binnen no-time welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Koufurderrige vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektra en gas.