Loading...

Groene stroom Bladel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. schone, toekomstbestendige bronnen als biomassa, bodemwarmte, wind, waterkracht, aardwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu dan grijze energie dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Met behulp van de duurzame energie checker kan jij snel alle groene energieleveranciers in Bladel vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Bladel of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Bladel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bladel vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de meest relevante groene bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Bladel vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn afhankelijk van regio in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstapbonus UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, wind, water, aarde, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, kolen, steenkool (vuile energie). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een beter milieu? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Papendrecht vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Bladel

Zonne-energie is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organisch afval zoals mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Bladel.

groene-stroom-bladel

Een energieneutrale woning in Bladel rond december 2022

Met deze website lees je nuttige toelichting op groene stroom Bladel. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een beperkte of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bladel wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Voorbeelden zijn “gebruik alleen A++ producten” en een waterkoker gebruiken om warm water te koken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je leverancier. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Intergas, AWB, Remeha of Atag) niet meer toegestaan. De “oude” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en het tapwater. Het apparaat werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Bladel is kostbaar. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Overigens beperk je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3600 en €7700. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Koufurderrige afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Juist bedrijven zoals Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Eneco, Qurrent bieden deze service. Door je postcode in te vullen spot je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Bladel voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: je lopende verbintenis opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. De aanstaande leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Bladel aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die daardoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende pakketten vergelijk je hierna vaak bestelde pakketten. Info: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check ontdek je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Bladel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor stroom en gas.