Loading...

Groene stroom Papendrecht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie groeit snel. Middels de duurzame energie check kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Papendrecht vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Papendrecht en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Papendrecht

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Papendrecht vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna detecteer je de relevante groene maatschappijen. Is groene stroom duurder dan grijze energie? Helemaal niet! Met behulp van subsidies en hoge cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Gelijk groene stroom in Papendrecht vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het voorstel met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Enduris voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, aardgas, aardolie (vuile stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Est vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Papendrecht

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Papendrecht.

groene-stroom-papendrecht

Een energieneutrale woning in Papendrecht rond december 2023

Op basis van onze website check je belangrijke toelichting op groene stroom Papendrecht. Alleen, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Papendrecht wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en de gevels isoleren. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van een leverancier. Maar, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Nefit, Vaillant, Atag of AWB) verbannen. De klassieke verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je woning en kraanwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Papendrecht is kostbaar. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaart men op energienota. De aanschafprijs ligt tussen de €2300 tot €6600. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Afferden afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral partijen als Greenchoice, Van de Bron, Engie, Qurrent, Eneco, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken lees jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Papendrecht beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: jullie bestaande levering ontbinden en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vergt geen complexe acties. De toekomstige energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Papendrecht fors lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel huizeneigenaren die om deze reden neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je onderstaand toonaangevende abonnementen. Commentaar: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker vergelijk je spoedig welke van deze contracten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Papendrecht vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.