Loading...

Groene stroom Est Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als wind, zon, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. D.m.v. onze groene stroom checker kun jij rap alle groene energieleveranciers in Est vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Est of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Est

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Est vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan vind je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektra? Helemaal niet! Mede door subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Probleemloos groene stroom in Est vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen verschillen per regio in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: abonnementen van Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als water, wind, bio, aarde, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, kolen, aardolie (grijze stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Ternaard vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een maatschappij met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Est

Onze zon is het type energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnecellen, en installeer boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Neerijnen.

groene-stroom-est

Een energieneutrale woning in Est rond december 2023

Met Groenestroomaanbieding.nl ontdek je handige details over groene stroom Est. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met een beperkte of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Est is een wens van vele. Een huis als dit implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. Bijvoorbeeld “een programmeerbare thermostaat” en je eten in de koelkast laten ontdooien. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw maatschappij. Aan de andere kant, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse cv-ketel (van Intergas, Remeha, Nefit, AWB of Atag) verboden. De “oude” CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je woning en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Est is duur. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Daarnaast verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bezuinig je op kosten van energie. De inkoopprijs ligt zo tussen de €4300 tot €6000. Dankzij de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Nooitgedacht afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen zoals Engie, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens lees jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Est voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: het huidige contract opzeggen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Est flink lager dan de beginperiode. Er zijn veel klanten die daarom neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen vergelijk je onderstaand enkele abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker bekijk je direct welke van deze contracten duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Est vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektriciteit.