Loading...

Groene stroom Nooitgedacht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via schone, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, zon, biomassa, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door onze groene stroom checker kan jij snel alle groene energieleveranciers in Nooitgedacht vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Nooitgedacht en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Nooitgedacht

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nooitgedacht vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Nooitgedacht vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven schommelen per regio in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Essent tarieven december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, water, wind, zon, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardgas, petroleum, kolen (vuile energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Deinum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Nooitgedacht

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-nooitgedacht

Een energieneutrale woning in Nooitgedacht rond december 2022

Door middel van deze website bekijk je bruikbare toelichting op groene stroom Nooitgedacht. Alleen, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nooitgedacht wint aan interesse. Een woning als dat kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. O.a. “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en de kachel `s nachts uit zetten. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiebedrijf. Daarentegen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Remeha, Nefit, Intergas of Vaillant) verboden. De welbekende verwarmingsketel mag je dan slechts omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jouw woning en gebruikswater. Het product werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Nooitgedacht is kostbaar. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Bovendien beperk je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op stroomkosten. De kostprijs varieert tussen de €3800 t/m €6100. Met behulp van de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Wilhelminaoord afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke partijen als Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Engie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode detecteer jij meteen welke groene stroom aanbieders in Nooitgedacht voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: je actuele contract annulerenen nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Nooitgedacht een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer klanten die overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten vergelijk je hierna vaak bestelde pakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check vergelijk je simpelweg welke leveranciers duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Nooitgedacht vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektriciteit.