Loading...

Groene stroom Deinum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van milieubewuste, stabiele bronnen als waterkracht, wind, zon, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Deinum vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Deinum en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Deinum

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Deinum vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder detecteer je alle groene maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor groene stroom en royale welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Deinum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel wat je interessant vindt. Onder andere het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: review Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, zon, water, bio, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, kolen, aardgas (grijze energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Schiphol vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier met groene windstroom. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Deinum

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Menameradiel.

groene-stroom-deinum

Een energieneutrale woning in Deinum rond december 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl lees je belangrijke details over groene stroom Deinum. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Deinum wint aan interesse. Zo’n huis kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De stroomconsumptie laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “meer truien en dekens gebruiken” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke cv-ketel (van Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha of AWB) uitgesloten. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en douchewater. Het apparaat heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Deinum is kostbaar. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Daarnaast verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op kosten van energie. De totaalprijs schommelt tussen €2300 tot +/- €7200. Met behulp van de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Marle afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Specifieke aanbieders zoals Powerpeers, Qurrent, Eneco, Engie, Greenchoice, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen zie jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Deinum operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: het actuele abonnement opzeggen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen complexe acties. Je aanstaande energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Deinum aantrekkelijker dan de introductieprijs. Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder veel gekozen abonnementen. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check achterhaal je gemakkelijk welke pakketten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Deinum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.