Loading...

Groene stroom Esch Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, bodemwarmte, zon, biomassa. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk schoner dan grijze energie dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene stroom checker kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Esch vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Esch en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Esch

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Esch vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de beste groene energie-aanbieders. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Esch vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: abonnementen van Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, aardolie, petroleum (grijze elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Terkaple vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Esch

Zonnestroom is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische materialen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Haaren.

groene-stroom-esch

Een energieneutrale woning in Esch rond mei 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je handige toelichting op groene stroom Esch. Echter, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Esch zien we steeds meer. Dit soort huizen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het energieverbruik beperken bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “gebruik niet de standby modus” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiebedrijf. Daarentegen, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende verwarmingsketel (als Intergas, Remeha, Nefit, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw woning en het tapwater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Esch is prijzig. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Tevens minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaart men op energienota. De aanschafprijs varieert tussen de €4500 en €7500. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Nisse afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Met name partijen zoals Pure Energie, Eneco, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen tref je snel welke groene stroom aanbieders in Esch actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: het huidige verbintenis annulerenen daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Esch een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. We horen van veel families die om deze reden oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energiepakketten bekijk je bijgaand toonaangevende stroomcontracten. Info: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker zie je moeiteloos welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Esch vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.