Loading...

Groene stroom Terkaple Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. schone, onuitputbare bronnen als wind, zon, biomassa, aardwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. D.m.v. de duurzame energie checker kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Terkaple vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Terkaple en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Terkaple

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Terkaple vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens vergelijk je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Terkaple vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Dat kan zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: korting bij Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, zon, water, wind, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, petroleum, aardgas, kolen (grijze elektriciteit). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Hurwenen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Terkaple

Zonne-energie is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-terkaple

Een energieneutrale woning in Terkaple rond juni 2024

D.m.v. deze webpagina detecteer je bruikbare uitleg over groene stroom Terkaple. Interessant, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Terkaple wordt steeds populairder. Zo’n woning implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De energieconsumptie verlagen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Dan kun je denken aan “gebruik alleen A++ producten” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het leverancier. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” verwarmingsketel (als Vaillant, Nefit, Atag, Intergas of Remeha) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je appartement en het tapwater. De installatie heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Terkaple kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Tevens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energierekening. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3200 tot €6100. Via de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Deelen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Specifieke bedrijven als Qurrent, Engie, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Pure Energie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens check je rap welke groene stroom aanbieders in Terkaple voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: het huidige contract ontbinden en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Terkaple fors lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel gezinnen op basis daarvan oversluiten naar deze vorm van schone energie. D.m.v. de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van verschillende abonnementen bekijk je bijgaand toonaangevende stroomcontracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check check je direct welke pakketten “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Terkaple vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.