Loading...

Groene stroom Deelen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals biomassa, waterkracht, zon, bodemwarmte, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2023. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene stroom checker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Deelen vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Deelen of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Deelen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Deelen vergelijken (juni 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien check je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Mede door subsidies en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Nu groene stroom in Deelen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per postcode in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: review Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, aarde, zon, water, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het leukste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, aardolie, kolen, steenkool (vuile stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Zoek ook naar groene energie Schinnen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Deelen

De zon is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnecellen, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organisch afval zoals etensresten. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Ede.

groene-stroom-deelen

Een energieneutrale woning in Deelen rond juni 2023

Door middel van deze webpagina vergelijk je belangrijke uitleg over groene stroom Deelen. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een beperkte of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Deelen wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra reduceren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met stroom. O.a. “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het leverancier. Evengoed, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele hr-ketel (Nefit, Vaillant, Intergas, AWB of Atag) uitgesloten. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie huis en douchewater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Deelen is duur. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Daarbij minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energienota. De kostprijs ligt zo tussen de €3100 tot +/- €6900. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Marken afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Met name aanbieders als Engie, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Powerpeers focussen hierop. Door te adres te gebruiken tref jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Deelen aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: jullie bestaande pakket beëindigen en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Deelen sterk verlaagd in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die om deze reden voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse contracten ontdek je bijgaand toonaangevende stroom abonnementen. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker detecteer je à la minute welke van deze contracten duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Deelen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.