Loading...

Groene stroom Schinnen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel schoner dan grijze elektra dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Op basis van onze groene energie check kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Schinnen vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Schinnen en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Schinnen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Schinnen vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor groene stroom en royale welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Nu groene stroom in Schinnen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per woonplaats in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod met de beste voorwaarden. Ga voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie van Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, kolen, petroleum (vuile stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Harich vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Schinnen

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Schinnen.

groene-stroom-schinnen

Een energieneutrale woning in Schinnen rond juli 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl vind je handige toelichting op groene stroom Schinnen. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Schinnen is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Daarentegen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende verwarmingsketel (als Atag, Remeha, Nefit, Intergas of AWB) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je appartement en douchewater. De installatie heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Schinnen is kostbaar. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Overigens verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energielasten. De investering varieert tussen €2700 tot €6700. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Bladel afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle aanbieders. Specifieke bedrijven als Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Qurrent bieden deze service. Door te adres te gebruiken spot je vlug welke groene stroom aanbieders in Schinnen beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je actuele levering stopzetten en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je toekomstige energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Schinnen aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die daarom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Op basis van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse abonnementen vergelijk je onderstaand veel gekozen stroompakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vind je onmiddellijk welke leveranciers “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Schinnen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.