Loading...

Groene stroom Harich Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, wind, biomassa, zon. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is een stuk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie check kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Harich vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Harich en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Harich

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Harich vergelijken (oktober 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan ontdek je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Harich vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn weer anders per postcode in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Onder andere het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, bio, zon, wind, water vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (vuile elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Zoek ook naar groene energie Waaxens vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Harich

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische stoffen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-harich

Een energieneutrale woning in Harich rond oktober 2023

Op basis van deze pagina vind je praktische toelichting op groene stroom Harich. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Harich wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie minimaliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jouw apparaten. Onder andere kouder douchen” en repareer je kraan als deze lekt. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij een energieleverancier. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” hr-ketel (Remeha, Nefit, AWB, Vaillant of Atag) verbannen. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie appartement en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Harich is duur. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Bovendien reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De kostprijs varieert tussen €2700 – €7000. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Papendrecht afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist bedrijven als Engie, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Pure Energie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Harich actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: je lopende pakket opzeggen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. De toekomstige leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Harich een stuk lager in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer mensen die om deze reden switchen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele energiecontracten ontdek je bijgaand vaak bestelde energiecontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check check je moeiteloos welke aanbieders duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Harich vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor stroom en gas.