Loading...

Groene stroom Koudekerk aan den Rijn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van reine, toekomstbestendige bronnen als zon, bodemwarmte, wind, aardwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie groeit snel. Dankzij de duurzame energie checker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Koudekerk aan den Rijn vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Koudekerk aan den Rijn en check de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Koudekerk aan den Rijn

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Koudekerk aan den Rijn vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je de best matchende groene maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Met behulp van subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Koudekerk aan den Rijn vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Allure Energie welkomstkorting december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, aardolie, aardgas (vuile energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Aduard vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Ga voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Koudekerk aan den Rijn

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnestroom, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Alphen aan den Rijn.

groene-stroom-koudekerk-aan-den-rijn

Een energieneutrale woning in Koudekerk aan den Rijn rond december 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl detecteer je handige details over groene stroom Koudekerk aan den Rijn. Alleen, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Koudekerk aan den Rijn wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “apparaten uitschakelen” en een teil gebruiken voor de afwas. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij jouw energiemaatschappij. Aan de andere kant, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Remeha, Nefit, Vaillant of AWB) verboden. De “gewone” hr-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en kraanwater. De installatie kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Koudekerk aan den Rijn kan veel geld kosten. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Trouwens, ook beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energienota. De prijs varieert tussen de €4100 t/m €7600. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Stavenisse afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist leveranciers zoals Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent bieden deze service. Op basis van je postcode tref jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Koudekerk aan den Rijn operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je bestaande verbintenis annulerenen nadien een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Koudekerk aan den Rijn sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn veel families die daardoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiepakketten bekijk je onderstaand de meest populaire abonnementen. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check vergelijk je gemakkelijk welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Koudekerk aan den Rijn vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en contracten voor stroom en gas.