Loading...

Groene stroom Schildwolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels reine, onuitputbare bronnen als biomassa, waterkracht, bodemwarmte, wind, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt steeds beter. Middels onze groene energie check kunnen jullie binnen no-time alle groene energieleveranciers in Schildwolde vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Schildwolde of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Schildwolde

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Schildwolde vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Via subsidies en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Schildwolde vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie van Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, water, aarde, zon, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, kolen, aardgas, aardolie (vuile energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Hardinxveld-Giessendam vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Schildwolde

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnekracht, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Slochteren.

groene-stroom-schildwolde

Een energieneutrale woning in Schildwolde rond juni 2024

Middels onze website lees je handige details over groene stroom Schildwolde. Interessant, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een nihile of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Schildwolde wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit reduceren bereik je door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. O.a. “nemen van ledverlichting” en de kachel `s nachts uit zetten. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je aanbieder. Aan de andere kant, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Intergas, Vaillant, AWB of Nefit) verbannen. De “oude” mono cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw woning en kraanwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Schildwolde kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energiekosten. De inkoopprijs schommelt tussen €4400 t/m €7100. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Bingelrade afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen als Powerpeers, Greenchoice, Engie, Eneco, Qurrent, Van de Bron bieden deze service. Via jullie adresgegevens tref jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Schildwolde voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: jullie bestaande abonnement ontbinden en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Schildwolde aantrekkelijker dan de introductieprijs. We horen van veel families die daardoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen tref je in het overzicht hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker zie je spoedig welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Schildwolde vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en elektra.