Loading...

Groene stroom Hardinxveld-Giessendam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, bodemwarmte, zon, biomassa. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in september 2023. Vele malen milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Dankzij de duurzame energie checker kan jij rap alle groene energieleveranciers in Hardinxveld-Giessendam vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hardinxveld-Giessendam of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Hardinxveld-Giessendam

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hardinxveld-Giessendam vergelijken (september 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidieregelingen en forse welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Hardinxveld-Giessendam vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het contract dat bij jou past. Ga voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, zonne-energie, windenergie, biomassa, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, kolen, aardgas (grijze energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Waarder vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Hardinxveld-Giessendam

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van energie van de zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

groene-stroom-hardinxveld-giessendam

Een energieneutrale woning in Hardinxveld-Giessendam rond september 2023

Aan de hand van deze website vergelijk je belangrijke toelichting op groene stroom Hardinxveld-Giessendam. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hardinxveld-Giessendam wordt steeds populairder. Zo’n huis realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Dan kun je denken aan “de oven efficiënt gebruiken” en kies voor een hotfill-wasmachine. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het maatschappij. Aan de andere kant, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas of Atag) verboden. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan slechts inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) haalt warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw woning en kraanwater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hardinxveld-Giessendam is duur. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energielasten. Het tarief schommelt tussen €2600 – €6600. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Pannerden afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Juist maatschappijen zoals Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Engie, Powerpeers faciliteren dit. Via jullie adresgegevens check jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Hardinxveld-Giessendam actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: het huidige verbintenis opzeggen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jouw nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Hardinxveld-Giessendam een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare pakketten ontdek je hierna toonaangevende energiepakketten. Update: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker bekijk je snel welke pakketten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Hardinxveld-Giessendam vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektriciteit.