Loading...

Groene stroom Waarder Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van reine, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt steeds beter. Aan de hand van de duurzame energie check kan jij nu alle groene energieleveranciers in Waarder vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Waarder of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Waarder

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Waarder vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vergelijk je de meest relevante groene leveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Mede door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Waarder vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement wat je interessant vindt. Opties zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: groene stroom Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, kolen, petroleum (vuile elektra). De verwerking van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere lucht? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Lekkum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Selecteer een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Waarder

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

groene-stroom-waarder

Een energieneutrale woning in Waarder rond juni 2024

Aan de hand van deze pagina lees je alle info over groene stroom Waarder. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Waarder is onderwerp van gesprek. Een huis als dit verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “gebruik niet de standby modus” en korter douchen. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij het maatschappij. Intussen, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende hr-ketel (AWB, Intergas, Vaillant, Nefit of Atag) verboden. De “oude” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van je appartement en douchewater. De installatie kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Waarder kan veel geld kosten. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Overigens beperk je het negatieve CO2 effect en bespaart men op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen de €3200 t/m €6500. Geholpen door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Esch afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name leveranciers als Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Eneco maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens achterhaal je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Waarder aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: jullie actuele abonnement ontbinden en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Waarder sterk verlaagd dan de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat families op basis daarvan overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiepakketten tref je bijgaand toonaangevende contracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vind je ogenblikkelijk welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Waarder vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en contracten voor elektra en gas.