Loading...

Groene stroom Lekkum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, biomassa, wind, zon, aardwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie check kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Lekkum vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Lekkum of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Lekkum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Lekkum vergelijken (juni 2024)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna vergelijk je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies en royale cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Lekkum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: UnitedConsumers actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, aardwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (vuile stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Assen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Selecteer een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Lekkum

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische materialen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Leeuwarden.

groene-stroom-lekkum

Een energieneutrale woning in Lekkum rond juni 2024

Aan de hand van deze webpagina vergelijk je alle info over groene stroom Lekkum. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energielasten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lekkum wordt steeds populairder. Een huis als dit bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met je verbruik. Bijvoorbeeld “korter douchen” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jouw energie-aanbieder. Daartegenover, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Atag, Nefit, Remeha, Vaillant of Intergas) verbannen. De huidige CV-ketel op gas mag je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verandert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en het tapwater. Het product kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Lekkum is duur. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Overigens minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energielasten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3600 tot +/- €6500. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Terkaple afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. In het bijzonder maatschappijen als Engie, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent maken dit mogelijk. Op basis van je postcode achterhaal je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Lekkum aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: jullie huidige abonnement ontbinden en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Lekkum sterk verlaagd dan jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die om deze reden neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse energie-abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende energiecontracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker ontdek je eenvoudig welke aanbieders duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Lekkum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor stroom en gas.