Loading...

Groene stroom Hummelo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de groene stroom vergelijker kun jij direct alle groene energieleveranciers in Hummelo vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hummelo en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Hummelo

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hummelo vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Hummelo vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen variëren per postcode in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het pakket dat je wensen dekt. Selecteer direct een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Budget Energie variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, aardolie, kolen (grijze elektra). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Ysbrechtum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Hummelo

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische materialen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Bronckhorst.

groene-stroom-hummelo

Een energieneutrale woning in Hummelo rond december 2022

Met deze pagina bekijk je handige informatie over groene stroom Hummelo. Interessant, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hummelo wordt steeds populairder. Zo’n woning kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het gebruik van elektra beperken doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Onder andere de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw energieleverancier. Alleen, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende verwarmingsketel (als Remeha, Atag, Intergas, Vaillant of Nefit) verbannen. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw huis en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hummelo kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Bovendien beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energienota. De prijs ligt in de range tussen de €2800 – €6000. Via de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Schildwolde afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder aanbieders zoals Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Engie, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Hummelo beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: jullie huidige pakket opzeggen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Hummelo flink lager in verhouding tot de beginperiode. We zien meer en meer klanten die hierom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse abonnementen vind je hieronder de meest populaire stroomcontracten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check check je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Hummelo vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor stroom en gas.