Loading...

Groene stroom Ysbrechtum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals wind, zon, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Ysbrechtum vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Ysbrechtum en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Ysbrechtum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ysbrechtum vergelijken (december 2023)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna bekijk je de meest populaire groene leveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Middels subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Binnen een paar minuten groene stroom in Ysbrechtum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract wat je interessant vindt. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: vergelijk direct De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als biomassa, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardgas, steenkool, kolen, petroleum (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Moergestel vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Ysbrechtum

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-ysbrechtum

Een energieneutrale woning in Ysbrechtum rond december 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl bekijk je nuttige details over groene stroom Ysbrechtum. Interessant, waarom nog betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ysbrechtum zien we steeds meer. Een huis als dit bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het energieverbruik minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. O.a. “bewust met de waterkoker omgaan” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van je energie-aanbieder. Evenwel, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, Atag, Vaillant of AWB) verbannen. De “oude” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van je woning en gebruikswater. Het apparaat werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ysbrechtum kan veel geld kosten. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Tevens verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op stroomkosten. De kostprijs ligt tussen de €3400 t/m €6200. Via de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Hardinxveld-Giessendam afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. In het bijzonder bedrijven zoals Qurrent, Pure Energie, Engie, Eneco, Van de Bron, Powerpeers faciliteren dit. Op basis van je postcode achterhaal je vlug welke groene stroom aanbieders in Ysbrechtum beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: je actuele levering ontbinden en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Ysbrechtum een stuk lager in vergelijking met jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die om deze reden neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende abonnementen bekijk je hierna vaak bestelde energiepakketten. Info: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker detecteer je binnen no-time welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Ysbrechtum vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en stroom.