Loading...

Groene stroom Udenhout Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, bodemwarmte, waterkracht, zon. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. D.m.v. onze groene energie check kan jij nu alle groene energieleveranciers in Udenhout vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Udenhout of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Udenhout

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Udenhout vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna detecteer je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze energie? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Udenhout vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket wat je interessant vindt. Onder andere het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energieleverancier Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, biomassa, aardwarmte, windenergie, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Bovendien, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, aardgas, steenkool (vuile energie). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Katwijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Udenhout

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Tilburg.

groene-stroom-udenhout

Een energieneutrale woning in Udenhout rond december 2023

Op deze pagina check je praktische uitleg over groene stroom Udenhout. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Udenhout is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Dan kun je denken aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij jullie energiebedrijf. Daarentegen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke cv-ketel (van Nefit, Intergas, AWB, Vaillant of Remeha) uitgesloten. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie appartement en gebruikswater. Deze setup heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Udenhout kan duur uitvallen. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Overigens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs varieert tussen de €3900 tot €6000. Via de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Doornspijk afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. In het bijzonder organisaties als Eneco, Qurrent, Powerpeers, Engie, Van de Bron, Pure Energie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode ontdek jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Udenhout beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: jullie bestaande pakket beëindigen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. De aanstaande energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Udenhout een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die om deze reden overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige energiecontracten vind je hieronder vaak bestelde stroom abonnementen. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check bekijk je binnen no-time welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Udenhout vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en stroom.