Loading...

Groene stroom Katwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Door de duurzame energie checker kun je vlug alle groene energieleveranciers in Katwijk vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Katwijk of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Katwijk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Katwijk vergelijken (april 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan check je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Katwijk vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Powerpeers aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, zon, bio, water, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Bovendien, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, kolen, steenkool, petroleum (grijze elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Zuidwolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Katwijk

Zonne-energie is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Katwijk.

groene-stroom-katwijk

Een energieneutrale woning in Katwijk rond april 2024

Middels deze webpagina ontdek je uitgebreide info over groene stroom Katwijk. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een lage of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Katwijk wint aan interesse. Zo’n woning verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Veel gehoord is “led-lampen gebruiken” en niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie energie-aanbieder. Niettemin, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” cv-ketel (van Remeha, Nefit, Vaillant, Atag of AWB) uitgefaseerd. De welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je huis en water om te gebruiken. Het systeem kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Katwijk is duur. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Tevens verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energierekening. De totaalprijs varieert tussen €2500 tot +/- €7100. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Skingen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Met name organisaties als Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens achterhaal jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Katwijk beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: je lopende levering beëindigen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie volgende energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Katwijk een stuk lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiecontracten bekijk je hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check vind je simpelweg welke aanbieders “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Katwijk vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.