Loading...

Groene stroom Steenwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met schone, stabiele bronnen als biomassa, bodemwarmte, wind, waterkracht, zon. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Steenwijk vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Steenwijk en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Steenwijk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Steenwijk vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna vind je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Steenwijk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: actie van NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, waterkracht, biomassa, windenergie, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, steenkool, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Hollandsche Rading vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Steenwijk

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnekracht, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organische dingen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-steenwijk

Een energieneutrale woning in Steenwijk rond december 2022

Middels deze website vind je praktische details over groene stroom Steenwijk. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Steenwijk wint aan interesse. Deze woningen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het gebruik van elektra verlagen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “de oven efficiënt gebruiken” en kies voor een hotfill-wasmachine. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij je energie-aanbieder. Daartegenover, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke cv-ketel (van Vaillant, Remeha, Atag, Intergas of AWB) niet langer toegestaan. De welbekende cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en het tapwater. Deze setup kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Steenwijk is kostbaar. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Verder beperk je de CO-2 uitstoot en bespaart men op kosten van energie. De inkoopprijs schommelt tussen €4000 t/m €7100. Dankzij de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Cothen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral aanbieders zoals Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Van de Bron focussen hierop. Door te adres te gebruiken spot je meteen welke groene stroom aanbieders in Steenwijk operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: je lopende abonnement stopzetten en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw volgende maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Steenwijk flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die om deze reden voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Op basis van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare energiecontracten bekijk je bijgaand vaak bestelde stroompakketten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker zie je onmiddellijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Steenwijk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en deals voor elektra en gas.