Loading...

Groene stroom Grathem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa, zon. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel milieuvriendelijker in vergelijking met grijze energie dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt steeds beter. Door onze groene stroom checker kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Grathem vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Grathem en check de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Grathem

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Grathem vergelijken (april 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend vergelijk je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Grathem vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per postcode in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Onder andere het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: oversluiten Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, bodem, water, bio, zon vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Bovendien, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardgas, aardolie, petroleum (grijze elektra). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Vierlingsbeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Grathem

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Leudal.

groene-stroom-grathem

Een energieneutrale woning in Grathem rond april 2024

Via deze pagina vergelijk je bruikbare toelichting op groene stroom Grathem. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Grathem wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Veel gehoord is “led-lampen gebruiken” en de verwarmingsbuizen isoleren. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiemaatschappij. Evengoed, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” cv-ketel (van Remeha, Intergas, Vaillant, Atag of AWB) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je appartement en kraanwater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Grathem kan duur uitvallen. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Verder beperk je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2600 tot €7700. Via de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ossendrecht afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle maatschappijen. Juist leveranciers zoals Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je meteen welke groene stroom aanbieders in Grathem beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: jouw lopende contract opzeggen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jouw nieuwe energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Grathem flink lager dan de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren die daarom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende pakketten vergelijk je onderstaand veel gekozen stroom abonnementen. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker zie je moeiteloos welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Grathem vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektra.