Loading...

Groene stroom Ossendrecht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van niet vervuilende, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon, wind. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie checker kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Ossendrecht vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Ossendrecht en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Ossendrecht

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ossendrecht vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan ontdek je alle groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Ossendrecht vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Opties zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Essent overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals water, bio, zon, aarde, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, kolen, aardgas (grijze elektra). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Eesergroen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Ossendrecht

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische materialen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Woensdrecht.

groene-stroom-ossendrecht

Een energieneutrale woning in Ossendrecht rond december 2023

D.m.v. deze pagina check je bruikbare toelichting op groene stroom Ossendrecht. Maar, waarom nog betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ossendrecht wordt steeds populairder. Zo’n woning implementeer je via het volgende model:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het energieverbruik beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met stroom. Veel gehoord is “nemen van ledverlichting” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw energiebedrijf. Evenwel, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende verwarmingsketel (als Intergas, Atag, Remeha, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit de lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de verwarming van jullie appartement en gebruikswater. Het systeem werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Ossendrecht kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Overigens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energielasten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €2400 t/m €7500. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Zuidveen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral aanbieders zoals Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Engie, Powerpeers, Greenchoice maken dit mogelijk. Op basis van je postcode tref jij rap welke groene stroom aanbieders in Ossendrecht voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: je actuele verbintenis annulerenen daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. Je aanstaande energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Ossendrecht een stuk lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel gezinnen die mede hierdoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen vergelijk je bijgaand de meest populaire abonnementen. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check bekijk je eenvoudig welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Ossendrecht vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor stroom en gas.