Loading...

Groene stroom Akersloot Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van reine, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, bodemwarmte, zon, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Akersloot vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Akersloot en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Akersloot

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Akersloot vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan ontdek je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom duurder dan grijze energie? Helemaal niet! Door subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Akersloot vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: elektriciteit van Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals zon, bio, wind, bodem, water veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, aardgas, steenkool (grijze elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Noord-Scharwoude vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Akersloot

Zonne-energie is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Castricum.

groene-stroom-akersloot

Een energieneutrale woning in Akersloot rond mei 2024

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl check je nuttige details over groene stroom Akersloot. De vraag is, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een beperkte of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Akersloot wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en een waterbesparende douchekop gebruiken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij een energiemaatschappij. Desondanks, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant of AWB) verboden. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van je huis en kraanwater. Het systeem kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Akersloot is kostbaar. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Tevens minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. Het tarief varieert tussen €3200 t/m €6400. Via de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Hoenzadriel afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven zoals Eneco, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice faciliteren dit. Via jullie adresgegevens lees je spoedig welke groene stroom aanbieders in Akersloot beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: je bestaande pakket ontbinden en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Akersloot sterk verlaagd in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn veel woningeigenaren die oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiecontracten bekijk je hieronder de meest populaire energiepakketten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check detecteer je onmiddellijk welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Akersloot vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektriciteit en gas.