Loading...

Groene stroom Noord-Scharwoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, zon, bodemwarmte, wind, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Geholpen door onze groene stroom checker kan jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Noord-Scharwoude vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Noord-Scharwoude of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Noord-Scharwoude

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Noord-Scharwoude vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens bekijk je alle groene bedrijven. Is groene energie prijziger dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Nu groene stroom in Noord-Scharwoude vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn weer anders per postcode in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Greenchoice tarieven december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, petroleum, steenkool (vuile energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Delfgauw vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Noord-Scharwoude

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en neem zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Langedijk.

groene-stroom-noord-scharwoude

Een energieneutrale woning in Noord-Scharwoude rond december 2023

Met behulp van deze website bekijk je uitgebreide toelichting op groene stroom Noord-Scharwoude. De vraag is, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Noord-Scharwoude is een wens van vele. Zo’n huis bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met stroom. O.a. “haal opladers uit het stopcontact” en kies voor een hotfill-wasmachine. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jullie maatschappij. Niettemin, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke hr-ketel (AWB, Remeha, Intergas, Atag of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en gebruikswater. Het systeem werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Noord-Scharwoude kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Daarbij beperk je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €4500 tot €6700. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Willemstad afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle maatschappijen. Vooral maatschappijen als Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Greenchoice maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert check jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Noord-Scharwoude voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: je bestaande verbintenis annulerenen natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. De volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Noord-Scharwoude een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die hierom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen tref je bijgaand veel gekozen stroomcontracten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker detecteer je binnen no-time welke leveranciers “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Noord-Scharwoude vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.