Loading...

Groene stroom Termunterzijl Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van reine, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie groeit snel. Geholpen door onze groene stroom checker kun jij direct alle groene energieleveranciers in Termunterzijl vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Termunterzijl of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Termunterzijl

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Termunterzijl vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien check je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Gelijk groene stroom in Termunterzijl vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat bij jou past. Maak een keuze voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als wind, bio, zon, bodem, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardgas, steenkool, aardolie (grijze stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Idsegahuizum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Termunterzijl

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnecellen, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische materialen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Delfzijl.

groene-stroom-termunterzijl

Een energieneutrale woning in Termunterzijl rond mei 2024

Aan de hand van deze webpagina vind je alle informatie over groene stroom Termunterzijl. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Termunterzijl wordt steeds populairder. Zo’n woning implementeer je via het volgende model:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De energieconsumptie verlagen bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met energie. Voorbeelden zijn “de oven efficiënt gebruiken” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energie-aanbieder. Maar, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Nefit, AWB, Remeha of Intergas) verboden. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) neemt energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en het tapwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Termunterzijl vergt een hele investering. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Overigens verminder jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op kosten van energie. De aanschafprijs ligt tussen de €3700 t/m €6100. Geholpen door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Deil afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven zoals Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Van de Bron maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen spot jij direct welke groene stroom aanbieders in Termunterzijl actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: je lopende abonnement stopzetten en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Termunterzijl fors lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel gezinnen die om deze reden neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiepakketten ontdek je hieronder toonaangevende stroompakketten. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check check je meteen welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Termunterzijl vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.