Loading...

Groene stroom Deil Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals wind, zon, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen toekomstbestendiger dan grijze elektra dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt steeds beter. D.m.v. onze groene stroom checker kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Deil vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Deil of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Deil

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Deil vergelijken (september 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna check je de meest relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Deil vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woongebied in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat je interessant vindt. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: review Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, windenergie, biomassa, bodemwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, steenkool, kolen, petroleum (vuile energie). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een groene leefomgeving? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Lees nu verder over groene energie Schipborg vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Deil

Onze zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnekracht, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbranden van organisch afval zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Geldermalsen.

groene-stroom-deil

Een energieneutrale woning in Deil rond september 2022

D.m.v. onze website vind je belangrijke toelichting op groene stroom Deil. Maar, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Deil is een wens van vele. Deze woningen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De energieconsumptie stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Dan kun je denken aan “de oven efficiënt gebruiken” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij jouw aanbieder. Maar, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” hr-ketel (Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha of Atag) uitgefaseerd. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en het tapwater. Het product heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Deil vergt een hele investering. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook verklein je de CO-2 uitstoot en bespaart men op kosten van energie. De prijs schommelt tussen €4200 – €7300. Mede door de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Marknesse afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. In het bijzonder aanbieders als Pure Energie, Engie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken zie jij vlug welke groene stroom aanbieders in Deil voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: jouw lopende abonnement ontbinden en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Deil fors lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiecontracten bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende energiepakketten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker ontdek je à la minute welke pakketten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Deil vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.