Loading...

Groene stroom Waarland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, zon, biomassa, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene energie check kunnen jullie probleemloos alle groene energieleveranciers in Waarland vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Waarland of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Waarland

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Waarland vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de relevante groene bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Waarland vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Opties zijn een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: groene stroom Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, bio, wind, aarde, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardgas, steenkool (vuile energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Lelystad vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Waarland

De zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische materialen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Schagen.

groene-stroom-waarland

Een energieneutrale woning in Waarland rond december 2022

Via Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige uitleg over groene stroom Waarland. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Waarland is onderwerp van gesprek. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op energie. O.a. “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij jouw leverancier. Evengoed, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” gasgestookte ketel (zoals AWB, Intergas, Vaillant, Remeha of Atag) uitgefaseerd. De huidige cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie zet dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. De installatie werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Waarland kan duur uitvallen. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Bovendien verminder jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op stroomkosten. De totaalprijs varieert tussen de €3600 t/m €6900. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Espel afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven zoals Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Engie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode lees je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Waarland operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele abonnement opzeggen en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Waarland aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel huizeneigenaren die hierom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele energie-abonnementen tref je bijgaand de meest populaire stroompakketten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker detecteer je onmiddellijk welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Waarland vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektra en gas.