Loading...

Groene stroom Schoorl Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kan je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Schoorl vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Schoorl of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Schoorl

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Schoorl vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder check je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Schoorl vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom variëren per regio in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie van Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, bodem, aarde, zon, water vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardolie, kolen, aardgas, petroleum (grijze stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Hattemerbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Schoorl

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonne energie, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Bergen (NH.).

groene-stroom-schoorl

Een energieneutrale woning in Schoorl rond mei 2024

Door middel van onze website vergelijk je handige details over groene stroom Schoorl. Alleen, waarom zou ik stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energienota duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Schoorl wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het gebruik van elektra reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “beperkt elektrisch bijverwarmen” en tochtstrips gebruiken. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw leverancier. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Atag, Remeha, Intergas, Vaillant of AWB) niet meer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit de lucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je appartement en kraanwater. Het product heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Schoorl is kostbaar. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Tevens reduceer je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energiekosten. De investering ligt tussen de €3100 tot €6900. Via de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Blokker afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers zoals Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken check je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Schoorl aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: je actuele pakket stopzetten en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Schoorl fors lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We zien meer en meer consumenten die mede hierdoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energie-abonnementen vind je in het overzicht hieronder veel gekozen stroomcontracten. Let op: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check zie je à la minute welke pakketten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Schoorl vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en contracten voor elektriciteit en gas.