Loading...

Groene stroom Wanneperveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, wind, biomassa, aardwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de duurzame energie check kun jij nu alle groene energieleveranciers in Wanneperveen vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Wanneperveen of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Wanneperveen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wanneperveen vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene stroom prijziger dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in Wanneperveen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: groene stroom Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, wind, water, zon, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardolie, kolen, petroleum, aardgas (vuile elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Leunen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Wanneperveen

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en installeer boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische materialen als etensresten. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-wanneperveen

Een energieneutrale woning in Wanneperveen rond mei 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je nuttige info over groene stroom Wanneperveen. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wanneperveen wil natuurlijk iedereen. Deze woningen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het energieverbruik stabiliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met energie. O.a. “korter douchen” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter heb je wel stroom nodig van het energiemaatschappij. Alleen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” hr-ketel (AWB, Remeha, Intergas, Nefit of Vaillant) verboden. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de lucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jouw huis en het tapwater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wanneperveen kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Tevens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaar jij op stroomkosten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3700 en €6500. Geholpen door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Exloo afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name aanbieders zoals Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen lees jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Wanneperveen beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: jouw lopende contract stopzetten en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jullie toekomstige maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Wanneperveen een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. We horen van veel consumenten die om deze reden kiezen voor deze vorm van schone energie. Dankzij de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele energiecontracten ontdek je bijgaand toonaangevende pakketten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker vergelijk je vandaag nog welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Wanneperveen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektra.