Loading...

Groene stroom Zeegse Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, biomassa, wind, bodemwarmte, aardwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt alsmaar beter. Geholpen door de duurzame energie checker kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Zeegse vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Zeegse of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Zeegse

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Zeegse vergelijken (december 2023)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je alle groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Zeegse vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat je interessant vindt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk direct Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, biomassa, windenergie, zonne-energie, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, aardolie, aardgas (vuile energie). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Moordrecht vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Zeegse

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Tynaarlo.

groene-stroom-zeegse

Een energieneutrale woning in Zeegse rond december 2023

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl vind je alle details over groene stroom Zeegse. Maar, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zeegse wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra minimaliseren bereik je door te letten op het A++ label en actief te letten op je verbruik. Denk aan “zet elektrische apparaten helemaal uit” en een waterbesparende douchekop gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiebedrijf. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Nefit, AWB, Atag of Remeha) verboden. De huidige verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) haalt energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw woning en gebruikswater. De installatie heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Zeegse kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Bovendien verlagen jullie de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energienota. Het tarief ligt tussen de €3700 tot +/- €6800. Mede door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Haskerhorne afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Met name partijen zoals Engie, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Qurrent faciliteren dit. Via jullie adresgegevens spot jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Zeegse beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: je actuele levering opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Zeegse sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren die overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende contracten bekijk je hierna enkele contracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check ontdek je meteen welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Zeegse vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektra.