Loading...

Groene stroom Moordrecht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. reine, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, wind, biomassa, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2022. Vele malen schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Moordrecht vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Moordrecht of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Moordrecht

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Moordrecht vergelijken (juni 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna vind je de meest relevante groene aanbieders. Is groene energie prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Zonder problemen groene stroom in Moordrecht vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Powerpeers abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals water, bodem, wind, bio, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, steenkool, kolen (grijze energie). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Ook interessant: groene energie Bruchem vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Moordrecht

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Zuidplas.

groene-stroom-moordrecht

Een energieneutrale woning in Moordrecht rond juni 2022

Door middel van onze website check je bruikbare toelichting op groene stroom Moordrecht. Maar, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een beperkte of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Moordrecht is onderwerp van gesprek. Zo’n woning verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Veel gehoord is “nemen van ledverlichting” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het energie-aanbieder. Niettemin, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende hr-ketel (Nefit, Remeha, AWB, Atag of Vaillant) verboden. De “oude” cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en gebruikswater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Moordrecht kan duur uitvallen. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Bovendien beperk je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op kosten van energie. Het tarief varieert tussen €4300 t/m €6200. Mede door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Wanneperveen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Met name leveranciers als Eneco, Engie, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken lees jij meteen welke groene stroom aanbieders in Moordrecht aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende contract ontbinden en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Moordrecht een stuk lager dan de beginperiode. Er zijn veel mensen die om deze reden kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energie-abonnementen ontdek je hierna vaak bestelde abonnementen. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker achterhaal je probleemloos welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Moordrecht vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektra.