Loading...

Groene stroom Baaium Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels reine, toekomstbestendige bronnen als wind, bodemwarmte, biomassa, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2022. Vele malen schoner vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Baaium vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Baaium of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Baaium

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Baaium vergelijken (november 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan vergelijk je alle groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Baaium vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per postcode in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel met de beste voorwaarden. Selecteer direct het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: voordelig tarief Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bio, wind, water, zon, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, steenkool, aardolie (vuile elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Oost-Graftdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Baaium

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonne energie, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische stoffen als mest en maïs. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-baaium

Een energieneutrale woning in Baaium rond november 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je belangrijke info over groene stroom Baaium. Interessant, waarom zou ik stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een lage of geen energielasten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Baaium zien we steeds meer. Deze woningen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van elektra verminderen bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “de oven efficiënt gebruiken” en zet de koelkast precies waterpas. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij jouw leverancier. Niettemin, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Remeha, AWB, Intergas of Vaillant) uitgefaseerd. De “oude” hr-ketel mag je dan enkel omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van je woning en het tapwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Baaium kan duur uitvallen. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Daarbij verklein je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op energielasten. De aanschafprijs schommelt tussen €4000 tot +/- €6100. Mede door de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in IJsselmuiden afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers als Pure Energie, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Baaium voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: jouw lopende verbintenis ontbinden en daarna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Baaium aantrekkelijker in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel klanten op basis daarvan overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige contracten vind je onderstaand de meest populaire pakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check bekijk je vandaag nog welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Baaium vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.