Loading...

Groene stroom Smallebrugge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, wind, zon, waterkracht, biomassa. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de duurzame energie checker kunnen jullie probleemloos alle groene energieleveranciers in Smallebrugge vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Smallebrugge of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Smallebrugge

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Smallebrugge vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidieregelingen en royale welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Nu groene stroom in Smallebrugge vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per postcode in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat bij jou past. Opties zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: aanbiedingen van Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, windenergie, waterkracht, biomassa, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is minimaal. Daarbij komt, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (vuile elektriciteit). De verbranding van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Hengelo vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Smallebrugge

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonne energie, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-smallebrugge

Een energieneutrale woning in Smallebrugge rond december 2022

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl check je bruikbare info over groene stroom Smallebrugge. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een bescheiden of geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Smallebrugge wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. O.a. “korter douchen” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiemaatschappij. Daartegenover, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, AWB, Vaillant, Remeha of Intergas) verbannen. De welbekende verwarmingsketel mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie huis en kraanwater. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Smallebrugge is duur. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Tevens beperk je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energielasten. De investering ligt zo tussen de €2400 tot €6000. Met behulp van de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Bronneger afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Vooral aanbieders als Qurrent, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers focussen hierop. Door te adres te gebruiken zie je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Smallebrugge actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je actuele levering beëindigen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Smallebrugge fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer consumenten op basis daarvan kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van huidige abonnementen vergelijk je hierna veel gekozen stroom abonnementen. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker detecteer je onmiddellijk welke aanbieders duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Smallebrugge vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.