Loading...

Groene stroom Hengelo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu in vergelijking met grijze energie dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Op basis van de groene stroom vergelijker kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Hengelo vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hengelo of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Hengelo

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hengelo vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor groene stroom en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Hengelo vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat bij jou past. Onder andere het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Leon Zeewolde contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, windenergie, aardwarmte, zonne-energie, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, petroleum, aardolie (grijze elektriciteit). Het verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere lucht? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Westervelde vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een maatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Hengelo

Onze zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnestroom, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organisch afval zoals akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hengelo.

groene-stroom-hengelo

Een energieneutrale woning in Hengelo rond juni 2024

Aan de hand van deze pagina ontdek je nuttige info over groene stroom Hengelo. Echter, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een beperkte of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hengelo wordt steeds populairder. Zo’n huis bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van energie verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Dan kun je denken aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw aanbieder. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, AWB of Nefit) uitgefaseerd. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie woning en douchewater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hengelo kan veel geld kosten. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Trouwens, ook beperk je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op stroomkosten. De investering schommelt tussen €2800 en €7700. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Rhenen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen als Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Engie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens detecteer jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Hengelo actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: je bestaande levering stopzetten en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Hengelo fors lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer mensen die daarom voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van huidige pakketten ontdek je hierna vaak bestelde pakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene energie check check je à la minute welke van deze contracten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Hengelo vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.