Loading...

Groene stroom Rhenen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, zon, bodemwarmte, wind. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Rhenen vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Rhenen of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Rhenen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rhenen vergelijken (november 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna bekijk je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies en forse welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Rhenen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract dat je wensen dekt. Ga voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstappen naar Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als windenergie, bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Goed om te noemen, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). De verbranding van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Vind alles uit over groene energie Gellicum vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Rhenen

Onze zon is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische dingen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Rhenen.

groene-stroom-rhenen

Een energieneutrale woning in Rhenen rond november 2023

Via deze pagina check je alle informatie over groene stroom Rhenen. Alleen, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een lage of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Rhenen zien we steeds meer. Deze woningen realiseren jullie via het volgende model:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De elektra consumptie beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Onder andere zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en zet de koelkast precies waterpas. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter koop je stroom in bij jouw energiebedrijf. Niettemin, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Vaillant, Nefit of AWB) niet meer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie huis en het tapwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Rhenen vergt een hele investering. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energiekosten. De investering varieert tussen de €2900 en €7700. Via de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Baaium afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. Unieke organisaties zoals Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Qurrent verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode ontdek jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Rhenen voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: je huidige verbintenis opzeggen en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je volgende leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Rhenen sterk verlaagd in verhouding tot een paar jaar terug. We horen van veel mensen die daardoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiecontracten vergelijk je hierna enkele pakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker vind je simpelweg welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Rhenen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.