Loading...

Groene stroom Gellicum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van schone, duurzame bronnen zoals wind, zon, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is een stuk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van de duurzame energie checker kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Gellicum vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Gellicum of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Gellicum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Gellicum vergelijken (oktober 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens check je alle groene stroom aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Direct groene stroom in Gellicum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstappen Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, windenergie, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Bovendien, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (grijze stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een beter milieu? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Vind alles uit over groene energie Usquert vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Gellicum

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbranden van organisch afval zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Geldermalsen.

groene-stroom-gellicum

Een energieneutrale woning in Gellicum rond oktober 2023

D.m.v. onze website check je praktische informatie over groene stroom Gellicum. Alleen, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gellicum wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra stabiliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Onder andere apparaten uitschakelen” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Daartegenover, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Intergas, Nefit, Vaillant, AWB of Atag) verbannen. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en kraanwater. Het systeem werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Gellicum kan veel geld kosten. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Bovendien verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op kosten van energie. De investering schommelt tussen €4300 t/m €7000. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Oost-Graftdijk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle aanbieders. Met name maatschappijen zoals Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Eneco, Qurrent faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert tref je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Gellicum aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: je huidige pakket annulerenen uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Gellicum flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen op basis daarvan voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende contracten ontdek je onderstaand vaak bestelde stroomcontracten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vergelijk je meteen welke aanbieders “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Gellicum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektra.