Loading...

Groene stroom Usquert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van schone, stabiele bronnen als zon, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door de duurzame energie checker kan je direct alle groene energieleveranciers in Usquert vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Usquert of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Usquert

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Usquert vergelijken (december 2023)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna vergelijk je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Usquert vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per woongebied in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energieleverancier RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, biomassa, waterkracht, aardwarmte, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, aardolie, aardgas (vuile energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Klaaswaal vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Usquert

Zonne-energie is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnekracht, en ga voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Eemsmond.

groene-stroom-usquert

Een energieneutrale woning in Usquert rond december 2023

D.m.v. deze pagina vergelijk je bruikbare details over groene stroom Usquert. Echter, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een lage of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Usquert wordt steeds populairder. Zo’n woning implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie beperken is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op stroom. Dan kun je denken aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jullie energieleverancier. Niettemin, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Remeha, Vaillant, Atag of AWB) verboden. De huidige CV-ketel op gas kun je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de lucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw huis en gebruikswater. Het systeem kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Usquert kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Daarnaast beperk je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op energielasten. De prijs schommelt tussen €4000 en €7100. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Drogteropslagen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Unieke maatschappijen als Powerpeers, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Eneco faciliteren dit. Door te adres te gebruiken spot je spoedig welke groene stroom aanbieders in Usquert beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je bestaande pakket ontbinden en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Usquert aantrekkelijker dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer families die daardoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten ontdek je hierna de meest populaire contracten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check bekijk je eenvoudig welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Usquert vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.