Loading...

Groene stroom Klaaswaal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, zon, biomassa, aardwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Klaaswaal vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Klaaswaal en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Klaaswaal

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Klaaswaal vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de relevante groene bedrijven. Is groene energie duurder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Via subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Klaaswaal vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom variëren per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het contract met de beste voorwaarden. Onder andere het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Clean Energy korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, steenkool, kolen (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Zwiggelte vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Ga voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Klaaswaal

Zonnestroom is het type energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Cromstrijen.

groene-stroom-klaaswaal

Een energieneutrale woning in Klaaswaal rond december 2023

Met behulp van deze pagina vind je bruikbare info over groene stroom Klaaswaal. Echter, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Klaaswaal is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bereiken jullie via het volgende model:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jullie gebruik. Veel gehoord is “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw energiebedrijf. Echter, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, AWB, Atag, Intergas of Vaillant) uitgesloten. De klassieke hr-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van je huis en het tapwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Klaaswaal is duur. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Bovendien beperk je het negatieve CO2 effect en bespaart men op kosten van energie. De prijs varieert tussen de €3300 – €7200. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Sneek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral aanbieders zoals Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Engie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Klaaswaal voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je huidige pakket opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Klaaswaal een stuk lager dan een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat consumenten die om deze reden switchen naar deze vorm van schone energie. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiepakketten ontdek je onderstaand enkele energiecontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker achterhaal je binnen no-time welke aanbieders duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Klaaswaal vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en stroom.