Loading...

Groene stroom Sneek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van niet vervuilende, stabiele bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, zon, biomassa, wind. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt steeds beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kan jij vlug alle groene energieleveranciers in Sneek vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Sneek en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Sneek

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sneek vergelijken (november 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna bekijk je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Sneek vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn afhankelijk van postcode in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: aanbiedingen van Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, zon, wind, water, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (vuile stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Hensbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Ga voor een leverancier met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Sneek

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor energie van de zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbranden van organische dingen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-sneek

Een energieneutrale woning in Sneek rond november 2023

Middels Groenestroomaanbieding.nl vind je alle uitleg over groene stroom Sneek. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sneek zien we steeds meer. Een woning als dat implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van elektra stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Dan kun je denken aan “wassen op 30 graden” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij het leverancier. Daarentegen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse verwarmingsketel (als Atag, AWB, Vaillant, Nefit of Remeha) uitgefaseerd. De huidige cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en kraanwater. De installatie kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Sneek is duur. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Bovendien reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op kosten van energie. De investering ligt tussen de €4200 tot +/- €6300. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Bruchem afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name leveranciers zoals Pure Energie, Qurrent, Engie, Greenchoice, Eneco, Powerpeers maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken achterhaal je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Sneek beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: het huidige pakket beëindigen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Sneek fors lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn veel mensen die mede hierdoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende abonnementen tref je hierna veel gekozen abonnementen. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker achterhaal je vandaag nog welke abonnementen echt “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Sneek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.