Loading...

Groene stroom Drogteropslagen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals zon, bodemwarmte, biomassa, wind, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment echte groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene stroom checker kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Drogteropslagen vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Drogteropslagen of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Drogteropslagen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Drogteropslagen vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene stroom kostbaarder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor groene stroom en royale cash-back acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Snel groene stroom in Drogteropslagen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat bij jou past. Ga voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: stroom en gas van Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als windenergie, waterkracht, aardwarmte, biomassa, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (grijze energie). De verwerking van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Sneek vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Drogteropslagen

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organisch afval zoals etensresten. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente De Wolden.

groene-stroom-drogteropslagen

Een energieneutrale woning in Drogteropslagen rond december 2022

Met onze website ontdek je nuttige details over groene stroom Drogteropslagen. De vraag is, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een lage of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Drogteropslagen wint aan interesse. Een huis als dit kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit reduceren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “wassen op 30 graden” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jouw energie-aanbieder. Niettemin, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Remeha, Intergas, Atag of Nefit) niet langer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie huis en kraanwater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Drogteropslagen is prijzig. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Daarnaast verklein je het negatieve CO2 effect en bespaart men op stroomkosten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4400 tot +/- €6200. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Moordrecht afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Vooral bedrijven als Qurrent, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Engie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen spot je spoedig welke groene stroom aanbieders in Drogteropslagen beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande contract annulerenen vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De aanstaande energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Drogteropslagen flink lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren die hierom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energiepakketten tref je bijgaand toonaangevende stroompakketten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check detecteer je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Drogteropslagen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.